Portugal

Camping Serro da Bica

Rust, ruimte en vrijheid

rivier de Mira

Camping Serro da Bica ligt aan de rivier de Mira. Dit is één van de schoonste rivieren van Europa. Vele gasten ervaren de zwemmogelijkheden als heerlijk. In de Mira leven nog veel otters en de rivier zit vol met vis. Een ideale plek dus om te vissen. In vroegere tijden kwamen de huisvrouwen uit de omgeving hun was doen op de plaats waar nu het kampeerterrein aansluit aan de rivier.

Mira in de zomer

Ourique

Ourique is een stad en gemeente met zo’n 6.000 inwoners en staat bekent om de Porco Preto, het zwarte varken. Een delicatesse die op veel menukaarten prijkt. U ziet het zwarte varken nog regelmatig in de boomgaarden lopen. De bezienswaardigheden in Ourique zijn o.a. Castro de Cola, de ruïne Necrópole de Atalaia en de Miradouro Ramiro Sobral. Ourique kent een rijke geschiedenis van voor de middeleeuwen.

Het zwarte varken

Leuke uitjes in de omgeving

In het informatiepunt in ‘De Blokhut’ vindt u nog meer informatie over de verschillende evenementen in de omgeving. Ook zijn er diverse wandel-, fiets- en autoroutes beschikbaar. Op een uurtje rijden bent u in Faro en er is een goede (ook trein) verbinding met Lissabon. Ook een dagje Lissabon behoort tot de mogelijkheden. Wij informeren u graag.

Fietsen rond de camping

We werken samen met: